Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: سیستم مالیاتی در کشور همیشه بر پایه سلیقه‌محوری و ممیزمحوری اداره شده و نتیجه این روش فرار مالیاتی بوده است، اما با حرکت به سمت سیستمی شدن مالیات‌ستانی و راه‌اندازی سامانه مودیان، علاوه بر کاهش فرار مالیاتی، شفافیت در این حوزه بیشتر می‌شود.

‌مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با ایران اکونومیست در مورد این سوال که «یکی از منابع اصلی و پایدار بودجه، درآمدهای مالیاتی هستند، با این وجود نظام مالیات‌ستانی فعلی فاقد کارآمدی و کارآیی لازم است و از همین رو نیازمند اصلاح و بهبود فرآیندهای اخذ مالیات هستیم؛ به نظر شما در زمینه مربوط به نظام فعلی مالیاتی با چه مشکلاتی رو به رو هستیم؟»‌ اظهار کرد: طی چند دهه گذشته سامانه مالیات ستانی مبتنی بر ممیزمحوری در کشور راه اندازی شده بود؛ در واقع ممیز مالیات مودی را مشخص می کرد، اما از 12 سال اخیر تاکنون سازمان امور مالیاتی از ممیز محوری به سمت مکانیزه شدن و سیستم محوری حرکت کرد و هر ساله قوانین مشخص تری در این زمینه در مجلس به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شاهد تغییر و تکمیل زیرساخت های سامانه مودیان مالیاتی هستیم، افزود: اگرچه هنوز هم با نقطه کامل و نهایی فاصله داریم، اما هر اقدامی که در جهت تغییر شکل مالیات ستانی از روش ممیزمحوری به سمت سیستمی انجام شود، درست است،‌ هر اقدامی که منجر به شفاف شدن فعالیت اقتصادی مردم شود قابل پشتیبانی خواهد بود، زیرا جای شفافیت در اقتصاد کشور خالی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه هدف از راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی بحث شفاف سازی و تغییر روش ممیز محوری به سیستمی است، ادامه داد: از طریق این سامانه میزان درآمد مشخص خواهد شد و می توان تشخیص داد که چه کسانی از مالیات معاف و چه اشخاص یا بنگاه هایی مشمول پرداخت مالیات خواهند شد. معتقدم به عده ای از مردم که درآمدشان زیر خط فقر است باید کمکی از طرف دولت در قالب مالیات منفی از محل درآمدهای مالیاتی پرداخت شود.

وی ادامه داد: تجهیز ابزار و زیرساخت ها اقدام خوبی است ولی سیاست‌های مالیاتی و مالیات‌ستانی خوبی نداریم و باید تغییرات زیادی در حوزه سیاست‌گذاری داشته باشیم. اگر به مردم می گوییم در عمده کشورهای دنیا مردم مالیات می‌دهند و چرا ما باید با پول نفت کشور را اداره کنیم در عمده آن کشورها که با مالیات اداره می شود درآمدهای زیر هزار دلار مشمول مالیات نمی‌شود ولی در ایران هزار دلار چیزی حدود 28 تا 29 میلیون تومان است. از طرفی افرادی که مالیات پرداخت می‌کنند حقوقی به عنوان مالیات دهنده داراست.

حریری اظهار کرد: نمی توانیم در کشور فقط از مردم مالیات بگیریم و حقوق مالیات دهنده را در نظر نداشته باشیم. اگر قرار باشد کشور ما براساس درآمدهای مالیاتی اداره شود دولت باید بابت هر ریال مالیاتی که دریافت می کند به عنوان مدیری اجرایی این کشور به مالیات دهنده پاسخگو باشد. روش های مالیات‌ستانی در کشور به سمت شفاف شدن و حذف سلیقه افراد پیش می رود و به صورت سیستمی اداره خواهد شد. درست یا غلط بودن این سیستم یا اینکه باید چیزی به آن اضافه شود یا نه جای بحث دارند ولی همین که از سلیقه محوری و ممیز محوری به سمت سیستماتیک شدن حرکت می کنیم جای تقدیر دارد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: سیستم مالیاتی در کشور همیشه بر پایه سلیقه محوری و ممیزمحوری اداره شده و نتیجه این روش طی سال ها فرار مالیاتی بوده به همین منظور با حرکت به سمت سیستمی شدن مالیات‌ستانی با راه‌اندازی سامانه مودیان، علاوه بر کاهش فرار مالیاتی، شفافیت در این حوزه هم بیشتر خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این سوال که «با توجه به اینکه سامانه مودیان روی سامانه های متعددی اشراف اطلاعاتی خواهد داشت و از طریق پایانه‌های فروشگاهی نیز به صدور و استعلام صورتحساب الکترونیکی اقدام می‌‌کند؛ به نظر شما با تکمیل اطلاعات مودیان به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه مودیان، امکان اخذ مالیات از سوداگران و کاهش فرار مالیاتی فراهم خواهد شد؟»‌ گفت: به نظرم همه اینها ابزار است و باید آنها را کامل کنیم، اما این ابزار در یک زنجیره جواب می دهد به عبارت دیگر تنها با شفاف شدن سازمان امور مالیاتی مشکلی حل نمی شود و این شفافیت در همه حوزه ها نظیر تراکنش های مالی افراد و رفتارهای اقتصادی و غیره ایجاد شود.هر چقدر این شفافیت بیشتر باشد به نفع کسانی است که فعالیت اقتصادی سالمی دارند.

وی در مورد این سوال که «یکی از مشکلات موجود بر سر راه تحقق رشد اقتصادی غیر تورمی ایران، مشکلات بسیار موجود در مسیر مالیات‌ستانی ممیز محور است؛ آیا با راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی با تجمیع اطلاعات و اخذ مالیات هوشمند، امکان افزایش درآمدهای پایدار مالیاتی و کاهش کسری بودجه و در نهایت تورم وجود دارد؟»، گفت: چنین چیزی پیش نخواهد آمد زیرا درآمدهای مالیاتی کشور کمتر از 28 درصد مخارج دولت است ولی اگر نگاه دولت به مالیات‌ستانی این باشد هم غلط است. مالیات دادن یک وظیفه است و در مقابل این وظیفه باید حقوقی تعریف کرد.

به گزارش فارس‌ کاربران خبرگزاری به تازگی با ثبت پویشی با عنوان‌ «عدم استفاده کسبه از کارتخوان به دلیل پرداخت مالیات»، خواستار پیگیری درباره این موضوع شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین راه اندازی سامانه مودیان درآمدهای مالیاتی مالیات ستانی فرار مالیاتی سلیقه محوری خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۰۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود

 سید هادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در راستای خدمت رسانی به اصناف و کسبه و بازاریان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۰ برابر میز‌های خدمت ما افزایش یافته است گفت:  مسئله اصلی ما  استفاده از ظرفیت تبصره ماده ۱۰۰ برای انجام تکالیف و رویکرد در امور وصول مالیات از اصناف بوده که تمام سعی خود را انجام داده ایم که عدالت مالیاتی در بین اصناف برقرار شود و به سادگی و سهولت و سرعت تکالیف مربوط به اخذ مالیات صورت گیرد.

وی افزود: با توجه به این رویکرد موفق شدیم احکام خوبی نسبت به گسترش ظرفیت تبصره ۱۰۰ اخذ کنیم به طوری که  سقف فروش در تبصره ماده ۱۰۰ را تا سقف ۱۸ میلیارد تومان رساندیم، بیش از ۳ برابر نسبت به سال گذشته  افزایش پیدا کرده است.

سبحانیان بیان کرد:  در راستای توسعه مشوق‌ها  تقسیط‌های بلند مدت  برای کسبه و فعالین اقتصادی که از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده می‌کنند  در نظر گرفته شده که این از موضوعات اصلی مطرح شده در جلسه با اصناف بوده و مقرر شده بخش نامه‌های تبصره ماده ۱۰۰ با نظر و مشارکت اصناف ارائه شود.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی گفت: با توجه رویکرد‌های جدید مالیات ستانی به سمت سیستمی شدن مالیات در حرکت هستیم و در مراحل دادرسی به سمت استفاده از ضرایب کاهشی رفته ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد